2018-02-20 08:14:22• hírek • Oszkó Viktória

Egyelőre nem indul be a Zöld Ház program

A különböző környezetvédelmi programok megvalósításában nagy segítséget nyújt az Országos Környezetvédelmi Alap.

Ez a szervezet azért jött létre, hogy a környezetvédelemmel kapcsolatos, lakosságot érintő problémákra anyagi támogatást tudjon biztosítani. Már nagyon sok értékes pályázat, illetve környezetvédelmi program futott le sikeresen a szervezet támogatásának köszönhetően.


A Szatmár megyei lakosság számára a legfontosabb kezdeményezések egyértelműen a Zöld Ház Klasszik és a Zöld Ház Plusz programok voltak. A kettő közül az elsőként említett Zöld Ház program alapverziója volt az, amelyet eddig a leginkább ki lehetett használni.


Lehetővé tették ugyanis, hogy 6.000, illetve 8.000 lej támogatást kaphassanak azok, akik ezt az összeget kiegészítve otthonaikat napelemekkel szerelnék fel, biztosítva ezzel a melegvíz ellátást, vagy hőpumpát vásárolnának azért, hogy modernizálják a fűtésrendszereket.


A program sajnos már tavaly sem indult be, az utolsó pályázati kiírás 2016. október 24-én volt, ekkor több mint 200 család nyújtottba be a kérvényt. A projekt  akkor nagyon sikeresnek bizonyult, szinte mindenki megkapta az igényelt támogatást.


Jelenleg úgy tudni, hogy a Környezetvédelmi Alap idei költségvetése 30%-kal kevesebb lesz mint a tavalyi évben, amiből arra lehet következtetni, hogy ebben az évben sem lesz lehetőség környezetbarát fűtési rendszerek támogatásból kiegészített beszerzésére.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: